Menu Luk

Hallens historie

Knabstrup Hallen blev officielt indviet den 4. september 1971. Den kan således fejre 50års jubilæum i 2021.
Byggeriet startede dog lang tidligere. Det første spadestik blev taget i marts måned 1965. Hallen blev bygget af frivillige borgere fra byen. Mere end 30.000 timer i form af frivilligt arbejde blev der lagt i hallen. Det økonomiske fundament var indsamlede midler og donationer.

Knabstrup Hallen, lokaler , bar, hal, faciliteter

De første brugere tog hallen i brug 30. januar 1966.

Men hvorfor blev den så først indviet i 1971?

Da hallen oprindeligt blev taget i brug i 1966 manglede, der stadig de sidste detaljer, og der manglede en kommunegaranti for et lån, for at få økonomien til færdiggørelsen til at hænge sammen.

Først i slutningen af april 1969 var de sidste ting på plads..

Så den officielle indvielse kunne ske i maj 1969. Men så skete katastrofen. Før den planlagte indvielse brændte hallen ned til grunden den 3. maj 1969. Mere end 30.000 timers frivilligt arbejde gik op i røg. Op på Knabstrupperhesten igen.
Der skulle ryddes op. Genopbygningen blev lagt i hænderne på professionelle håndværkere. Forsikringssummen slog ikke til, så der skulle skaffes ekstra penge. Det lykkedes og den nye Knabstrup Hal – bygget på ruinerne af den første – stod klar til indvielse den 4. september 1971.

I alle årene efter har Knabstrup Hallen været rammen for idræt i alle afskygninger og kulturelle arrangementer.

Udendørsarealerne har været rammen for fodbold, der samlede rigtigt mange tilskuere, da Knabstrup var tæt på oprykning til 3. division. Værelsesfløjen gav også mulighed for, at storhold som Helsingborg og andre svenske hold samt Brøndby benyttede Knabstrup Hallen som base for træningslejre, selve hallen er ivrigt blevet benyttet til håndbold, badminton, gymnastik, volleyball, rulleskøjteløb, ungdomsklub og meget mere.

Hallen har også været rammen om koncerter og store fester!

Blandt de bands, der har spillet i hallen, kan nævnes Kim Larsen i spidsen for Gasolin, Gnags og Shu-Bi-Dua.
Der har været afholdt byfester i og ved hallen.
Formålet med hallen har dog altid været at skabe en god ramme for at dyrke idræt for børn, unge voksne og ældre i Knabstrup.
Det har kun kunnet lade sig gøre i kraft af den lokale opbakning til hallen. Økonomiske midler fra bankospil og loppetorv har været en væsentlig del af grundlaget for driften af hallen.

Knabstrup hallens tidslinje

1959

Første gang visionerne om en hal kom på bordet

I 1959 fremlagde daværende formand for Knabstrup Idrætsforening, Frede Wiuf, for første gang planerne om opførsel af en badmintonhal i Knabstrup.

1965

Det første spadestik blev taget i marts måned

1969

Hallen brænder ned 3. maj

Årsagen skulle findes i fyret, der var revnet. Flammerne fra fyrets indre blev herefter via systemet af varmekanaler blæst ind i hallen, der i løbet af få minutter stod i flammer. På mindre end en time var hallen brændt ned.

1969-1970

Ny hal bygges

Denne gang blev hovedparten af arbejdet udført af lokale håndværkere, men der var fortsat lokale, der dagligt hjalp med byggeriet.

1971

Indvielse af den nye hal

1972

Kongepokal tilfalder Knabstrup idrætsforening

Dansk Idrætsforbund  tilldeler I 1972 Knabstrup Idrætsforening kongepokalen, for den utrættelige indsats der var gjort for at få en hal bygget i Knabstrup.

1974

Beder Knabstruphallen for første gang om kommunal støtte

Knabstrup Hallen havde økonomiske problemer og måtte gå til kommunen med anmodning om et forskud på det kommunale driftstilskud til hallen.

1978

Ungdomsklub

I 1978 startede ungdomsudvalget under Knabstrup Idrætsforening med at lave klubvirksomhed for børn fra 7 til 17 år i kælderen under Knabstrup Hallen.

Klubben har kørt siden, men blev dog i begyndelsen af 1990-erne tilknyttet ungdomsskolen i Tornved kommune.

2019

Nye visioner for hallen

I forbindelse med et større komunalt projekt for at fremme lokale områder i Holbæk kommune. Fik Hallen sat rammerne for et større byggeprojekt Skyttecenter Sjælland, der skal sikre at Hallen har en fremtid.

"Hall of fame"

Vi er stolte af vores arv og det forgængerne har præsteret, derfor har vi lavet denne hall of fame, til ære for de der har gjort en forskel for Knabstrup Hallen.

Bestyrelsen 196x

Fra venstre mod højre…